Tlf: +86 755 2357 1734

Mob: +86 189 2287 9832

E-mail:

Blogs/nyheder

Hjem - Om os - Blogs/nyheder - Hvordan vælger og bestemmer du plastmaterialer til dit plaststøbeproduktprojekt?

Hvordan vælger og bestemmer du plastmaterialer til dit plaststøbeproduktprojekt?

03. 01, 2022

På dagens marked er der tonsvis af materiale, som kunden kan vælge imellem. Derfor er udvælgelsesprocessen for plastsprøjtestøbningsharpiksmaterialer meget udfordrende i begyndelsen. Hos Best times Mould & plastic products technology Ltd. er vi godt klar over, at hvert plastharpiksmateriale har sine unikke egenskaber og fordele, så vi arbejder tæt sammen med vores kunder for at vælge de egnede materialer til deres produktionsprojekter.


Følgende er nogle af de mest almindeligt anvendte harpiksmaterialer:


ABS

ABS (acrylonitril-butadien-styren) er mere udbredt i forskellige industrier fra bilindustrien til fremstilling af rørledninger på grund af dets mest bemærkelsesværdige slagkraft og mekaniske styrke. Metallisk belægning fastgøres nemmest til ABS, så dette materiale er meget velegnet til produktion af telefon, brusehoved og håndterede produkter. Dette materiale er dog ikke særlig modstandsdygtigt over for kemikalier, så det er bedre ikke at bruge det i applikationer, der kræver elektrisk isolering eller ultraviolet modstand.


Acetal/POM

POM, også kendt som Acetal, kan prale af enestående overfladesmøring, modstandsdygtighed over for krybning (hukommelse) og kemiske opløsningsmidler. Det er et ideelt materiale til applikationer i fødevare-, drikkevare-, mekaniske, bil- og husholdningsindustrien. Vi vælger normalt denne harpiks til fremstilling af legetøjskomponenter samt gear og lejer. Desuden anvendes det ofte i produktion af bil- og husholdningsprodukter. Det er dog ikke et godt valg til applikationer under høje temperaturforhold.


Polypropylen

Polypropylen, almindeligvis kendt som PP, er kendt for sin fleksibilitet inden for emballering, væskehåndtering og -behandling, husholdningsprodukter og nogle autodele. Selvom polypropylen er en slags brændbart materiale og sårbart over for ultraviolet stråling, har det stadig god kemisk resistens og elektrisk modstand. De fleste kvaliteter af PP er brandfarlige og modtagelige for nedbrydning fra UV-stråling.


HOFTER

HIPS, forkortelse for polystyren med høj slagkraft, er et hårdt materiale med en lav pris ydeevne og en overflade, der kan tilpasses. Dette materiale er nemt at printe, lime, lime og dekorere og er almindeligt i erhvervslivet, display, trykkeri, grafisk og prototype industrier. Selvom det er brandfarligt, er der flammehæmmende varianter på markedet.


LDPE

LDPE, dvs. Low-Density Polyethylene, er den version af polyethylen med den højeste fleksibilitet. Den har stærk fugtbestandighed og høj slagstyrke. Dette materiale bruges normalt i produktionen af mange forbrugsvarer, husholdningsartikler samt medicinske forsyninger og ledninger. Dette materiale er dog svært at binde, så det er bedre ikke at bruge det i ekstremt vejr eller høj temperatur.


Nøgleovervejelser ved valg af harpiksmaterialer:

Husk følgende variabler, når du vælger et harpiksmateriale til dit produktionsprojekt:

· Slagstyrke ‿Nogle plastprodukter kræver en højere basisstyrke end resten af dem, så IZOD-slagstyrken for et harpiksmateriale bør bestemmes, før du starter formen.

· Trækstyrke ‿Vi bruger normalt ultimativ trækstyrke eller ultimativ styrke til at måle en harpiks spændingsmodstand og dens evne til at modstå en vis mængde belastning.

· Bøjningsmodul ‿hvor meget et materiale kan bøjes uden at blive beskadiget og stadig er i stand til at vende tilbage til den oprindelige form.

· Varmebestandighed ‿ Nogle plastprodukter, der kræver isolering eller tolerance for et relativt bredere område af temperaturforhold, er varmebestandigheden meget vigtig.

· Vandabsorption ‿hvor meget vand absorberes af et materiale efter 24 timers nedsænkning, normalt målt i procent.


Udvalg af harpiksmaterialer til dit projekt


Hvis du vælger det mest passende harpiksmateriale, før du starter formen, sparer du ikke kun tid og omkostninger, men sikrer også din produktion med det højest mulige niveau af ydeevne og fremstillingsevne. For at garantere det ideelle valg af harpiksmateriale foreslår vi, at du rådfører dig med et kvalificeret plastiksprøjtestøbningsfirma (Best times Mould & plastic products technology Ltd.)


Sådan vælger du